Ljetna rehabilitacija 2019.

Ljetna rehabilitacija 2019.

Sedma po redu ljetna rehabilitacija za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona čiji je zvanični naziv bio „Pobijedimo zauvijek mRAK“ održana je od 16. do 18.augusta 2019.godine, a učešće u ovom rehabilitacionom kampu uzelo učešće skoro devedeset korisnika Udruženja iz svih općina i gradova sa područja Kantona.

Tokom trodnevnog boravka u  sportsko-rekreativnom centru S.R.C.A. Ajdinovići – Olovo mališani  i mladi izliječeni od raka, u pratnji  članova porodice, uživali su u planinskom zraku i ekološki čistoj sredni  koja je neprocjenjiva za njihovo  zdravlje, posebno za djecu i mlade koja su nedavnom završili sa intenzivnim bolničkim liječenjem i kojima je ovaj kamp otvorio vrata u svijet.

Pored organizovanih edukativnih, okupacionih, sportskih i rekreativnih aktivnosti,  korisnici projekta su uživali i u slobodnim aktivnostima: obilasku ZOO vrta, terapijskom jahanju konja, igri u slanoj sobi, kupanju u zatvorenim bazenima, masažama u Spa centru,  grupnim šetnjama i neformalnim druženjima tokom kojih su razmjenjivali iskustva i sticali nova prijateljstva.

„Projekat „Pobijedimo zajedno mRAK“ imao je za cilj da oporavi  ono što je ljudskom oku nevidiljivo, a to su dječja duša i dječji duh, te da kreira nova, pozitivna iskustva i sjećanja kojima će se zamijeniti stare boli, rane i strahovi.

Podijelite post