Zimska rehabilitacija 2020

Zimska rehabilitacija 2020

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti “PIPOL” u sklopu projekta “Pobijedimo zauvijek mRAK”, čiji su generalni pokrovitelji Vlada FBiH i Federalno ministarstvo zdravstva, održalo je od 24.01. do 26.01.2020. godine u sportsko-rekreativnom centru S.R.C.A., petu po redu, zimsku rehabilitaciju za djecu i mlade izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona.

U projektu zimske rehabilitacije uzelo je učešće oko osamdeset korisnika.

Drugi dan zimskog rehabilitacionog kampa mališane je posjetio i Premijer FBiH, gospodin Fadil Novalić, te je tom prilikom iskazao snažnu podršku ovo projektu, radu Udruženja ali i svim drugim projektima koji imaju za cilj unapređenje cjelokupnog društenog položaja djece oboljele od raka.

Trodnevni boravak u čistoj ekološkoj sredini, na svježem planinskom zraku, doprinio je zaštiti i očuvanju općeg zdravstvenog stanja korisnika projekta. Mališani i mladi izliječeni od raka, u pratnji članova porodice, uživali su u zimskim radostima, skijanju i sankanju, rekreativnim šetnjama, obilasku ZOO vrta, kao i brojnim organizovanim edukativnim, zabavnim i rekreativnim sadržajima.

Podijelite post