K.I.D.S. centar za djecu oboljelu i izliječenu od raka proglašen kao najinovativniji i  prvorangirani pobjednički projekat na teritoriji BiH

K.I.D.S. centar za djecu oboljelu i izliječenu od raka proglašen kao najinovativniji i  prvorangirani pobjednički projekat na teritoriji BiH

Projekat našeg Udruženja “K.I.D.S.Centar” za djecu oboljelu i izliječenu od raka  proglašen kao najinovativniji i  prvorangirani pobjednički projekat na teritoriji BiH, te što se nalazi  na listi 48 finansiranih  projekata iz Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Češke, Rumunije, Rusije, Slovenije, Srbije i Slovačke  koji su u okviru programa “Podrška djetinjstvu”  podržale UniCredit banka i UniCredit Fondacija sa sjedištem u Italiji.

K.I.D.S. Centarom  je predviđeno otvaranje dnevnog centra za psihosocijalnu pomoć i podršku, edukaciju i rehabilitaciju djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka.

K.I.D.S. Centar podrazumijeva sljedeće:

K – Kancer free zonu za oporavak duše i tijela,

I – Inkluziju djece oboljele i liječene od raka,

D – Društvenu brigu kroz rehabilitaciju i resocijalizaciju,

S – Support/podršku (psihološku, edukativnu, okupacionu, razvojnu).

Zahvaljujemo UniCredit bank BiH i UniCredit Fondaciji sa sjedištem u Italiji što su prepoznali naše napore da uljepšamo svijet djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka, i doprinesemo unapređenju njihovog društvenog položaja, a zajedno sa njima i članova njihovih porodica, i što su omogućili da napokon i djeca sa područja Tuzlanskog kantona dobiju svoju sigurnu luku koja će im pomoći da pobijede mRAK.

Podijelite post