Elvir Rahimić uručio donaciju za podršku djece oboljele od leukemije u Tuzlanskom kantonu

Elvir Rahimić uručio donaciju za podršku djece oboljele od leukemije u Tuzlanskom kantonu

Bivši nogometni reprezentativac BiH i član stručnog štaba nogometne “A” reprezentacije BiH Elvir Rahimić, u sklopu humanitarne akcije kojoj je pokrovitelj, donirao je sredstva Udruženju porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti “PIPOL”, koja će i u 2024. godini osigurati opstanak društvenog centra za djecu i mlade koji su se oporavili od raka.

Elvir Rahimić je i ranije pružao podršku Udruženju “PIPOL”. On je već godinama pokrovitelj različitih aktivnosti i projekata udruženja, usmjerenih prema djeci i mladima oboljelim od raka, kao i njihovim porodicama iz Tuzlanskog kantona.

Osim ovoga, Rahimić je podržao i adaptaciju Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, saopćeno je iz Udruženja “PIPOL”.

-Rahimić je ranije podržao i projekt adaptacije i rekonstrukcije Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, na kojem se od početka 2017. godine odvija kompletno bolničko liječenje djece oboljele od raka sa područja Tuzlanskog kantona, Brčko distrikta BiH i dijela RS-a, kao i naše projekte ljetne i zimske rehabilitacije, te novogodišnje darivanje djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka sa područja Tuzlanskog kantona – istaknula je predsjednica Udruženja Amra Saračević.

Ovogodišnjom vrijednom donacijom, kako je dodala, Rahimić je postao generalni pokrovitelj društvenog i edukativno-razvojnog centra za djecu i mlade oboljele i izliječne od raka, koji je otvorio svoja vrata sredinom 2021. godine, a čije finansiranje nije sistemski riješeno.

Podijelite post