Projekat I CANcer, WE CANcer

Projekat I CANcer, WE CANcer

Projekat „I CANcer, WE CANcer“ realizovan je od januara do aprila 2020.godine a bio je namijenjen djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka, članovima njihovih porodica i porodicama prerano preminulih mališana, s ciljem da se unaprijedi njihov društveni položaj, kroz pružanje psihosocijalne pomoći i podrške i unapređenja socijalne uključenosti za vise od 100 korisnika sa područja grada Tuzla.

Kroz grupni rad ,a kasnije kroz individualni rad zbog uticaja pandemije COVID-19 i proglašenja mjera od strane nadležnih institucija ,sa korisnicima ovog projekta realizovali smo okupacione,kreativne i  sportsko-rekreativne  radionice kroz koje su nasi mališni i mladi razvijali svoju kreativnost, sticali nove vještine i sposobnosti.

Projekat je završen kampanjom “U zdravom tijelu, zdrav duh”  u okviru koje je su zbog pandemije COVID-19 u kućnim uslovima organizovane food art i kreativne radiance, gdje su korisnici putem pošte ili našeg mobilnog tima dobili potrebni materijala i upustva za izradu, te smo na taj način olakšali boravak mališana u totalnoj izolaciji koja je za njih trajala u aprilu 2020. godine.

Podijelite post